...

Upplägget

Kategori: Allmänt

Dag tre, bestående av egenträning för min del. Intervallträning närmare bestämt. Så, om jag kanske ska gå igenom hur en typisk vecka kommer att se ut för mig, och kanske också en typisk dag.

Måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar kommer jag att träna med spelarna nere i Tingsryd. En typisk sådan träning består i uppvärmning med lite lätt löpning, springa i trapporna i hallen och olika lyft med vikter. Efter detta är det olika övningar i gymmet beroende på dag, en runda med kettlebells och avslutningsvis löpning/spinning/innebandy eller liknande.
Även om jag nu kör med betydligt lättare vikter än spelarna så klarar jag så klart inte av att hänga med dem under ett helt tvåtimmarspass. Jag får ta lite längre pauser då och då, och om magen inte helt vänt sig upp och ner kan jag kanske delta på det avslutade konditionspasset.

Onsdagar och lördagar/söndagar har jag egen löpning hemma. Intervallträning på onsdagar, alltså idag, och ett lite längre löppass, efter vad jag klarar av, under valfri dag till helgen. Den andra dagen är min enda helt lediga dag.

En vanlig dag då, som gårdagen. Hur ser den ut?
När jag stiger upp försöker jag gå ut på en promenad för att motverka den värsta träningsvärken tidigare träning. Efteråt är det frukost. Nu för tiden brukar det vanligtvis bli vila eller lättare plock hemmavid fram till lunch. Innan eller runt klockan 13:00 ska jag få i mig en rejäl lunch, samtidigt som jag häller i mig så mycket vätska som det bara går under dagen. Framåt eftermiddagen gör jag mig redo för att åka ner till Tingsryd. mellan 17:00-19:00 är det träning, direkt efteråt häller jag i mig en proteinshake, åker hem, äter en rejäl middag, lägger mig och soffan och går sedan till sängs.
Under mig första vecka ska jag dessutom försöka få i mig en del vätskeersättning och fyra glas med creatin.  

Så, då vet ni hur jag kommer att spendera min semester.
Från och med nu ska jag göra det bästa jag kan för att motverka att det här blir en träningsblogg rakt upp och ner, där jag räknar kalorier och lägger upp statistik från min runkeeper app. Hur intressant det än skulle bli.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: